Alzheimer Trefpunt Emmeloord: Zeer geslaagde presentatie van De Gezichten van Dementie

Geregeld gebeuren er dingen in je leven die je graag wilt delen met anderen. Vaak gaat dat gedachteloos of eigenlijk min of meer automatisch. Afgelopen woensdag 21 september was het iets wat ik eerst moest verwerken en over nagedacht hebben voor ik het kon delen.


Woensdag avond werd in het kader van Wereld Alzheimer Dag de presentatie van De Gezichten van Dementie door Herman van Hoogdalem Kunstenaar (met een grote K) en Gijs Wanders oud nieuwslezer en filmer in theater 't Voorhuys gehouden. 
Een avond georganiseerd door Alzheimer Trefpunt Emmeloord, mede mogelijk gemaakt door diverse plaatselijke ondernemers.

Nooit heb ik mensen ontmoet die zo betrokken zijn, en door ervaring gehard. Het is een hele "kunst" om de essentie in een keer op een hele goede manier weer te geven. Herman en Gijs hebben het begrepen, je kunt het ook alleen maar begrijpen als je er "bovenop" zit of gezeten hebt.
Op een hele zuivere manier kwam het onderwerp Alzheimer in het bijzonder en Dementie in het algemeen aan de orde. En wel zo dat het voor de aanwezigen volledig te volgen was, en door de perfecte manier van vertellen en beelden te laten zien er heftige emotie's ontstonden.
Emotie's die goed te delen waren met de in principe allemaal gelijk gestemden.
Mooi was om te zien dat er een groot aantal mensen aanwezig was die in de zorg werken, die het ogenschijnlijk gewoon vinden dat het verrijken van kennis doorgaat in de avonduren, dat noem ik betrokken zorg.

Een zeer geslaagde avond in een hele goede sfeer waarop Herman en Gijs in staat zijn gebleken om zoals Diet Maissan voorzitster en mede oprichter van Het Alzheimer Trefpunt Emmeloord, aangaf "Dementie een gezicht hebben gegeven".  


Na afloop van de presentatie was er alle tijd om het boek " Gezichten van Dementie" in te zien of te kopen.
De aangeschafte boeken werden door Herman en Gijs nog van een "boodschap" voorzien.
De beide heren gingen echt als laatsten weg, zij deden bij wijze van spreken het licht uit.
Herman en Gijs, het forum en theater 't Voorhuys en natuurlijk ook de plaatselijke ondernemers, bedankt voor deze SUPER avond.

Ingezonden stuk Roel Raterink (Alzheimer Trefpunt Emmeloord).
 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door