De Mantel der liefde

De Kubus
Agorabaan 3
8224 JS Lelystad
Nederland

VOORDRACHT: De Mantel der liefde

Alzheimer Trefpunt Lelystad organiseert in samenwerking met Welzijn Lelystad de voordracht van De Mantel der Liefde, gespeeld door Kees van Loenen. 

Op donderdagavond 15 februari bent u van harte welkom.

Locatie: De Kubus

Agorabaan 3

Lelystad

Het programma:

Vanaf 19.30 uur is de inloop. (Tijdens de inloop en de pauze kunt u de informatiemarkt van verschillende organisaties bezoeken).

20.00 uur Start Verteltheater Mantel der Liefde

20.55 uur Pauze

21.15 uur Nabespreking

21.45 uur Einde

 

De toegang is gratis.

Deze theatrale voordracht gaat over de mantelzorger van een Alzheimerpatiënt ‘Ik wil gezien worden. Ik wil gehoord worden. Ik ben een mantelzorger van een dierbare.’ Kees schreef dit stuk om mantelzorgers de aandacht te geven die ze verdienen. Hij maakt duidelijk wat een mantelzorger van een dierbare zoal doormaakt. Dat ontroert, ontlokt soms een lach en biedt vooral herkenning.

Kees is auteur en acteur, en schrijft theatrale teksten die hij zelf voordraagt en speelt. Hijzelf zegt hier over: “Ik geef woorden aan het ondraaglijke, het onbespreekbare. Door te vertellen over mijn persoonlijke ervaringen, of door mijn personages te laten delen over hun diepe, innerlijke roerselen.” Daarna nodigt Kees het publiek uit om het gesprek aan te gaan. Kees verzorgt het nagesprek, hij stelt vragen en brengt de dialoog op gang. “Praten over wat je raakt of over wat moeilijk is, creëert wederzijds begrip en brengt mensen nader tot elkaar. En precies dat wil ik bereiken.”

Kees van Loenen maakte jarenlang zijn eigen solo voorstellingen waarmee hij langs vele theaters door Nederland en België toerde. In 1985 werd hij genomineerd voor de Hans Snoeckprijs.

Om enig idee te hebben hoeveel mensen er komen zou het fijn zijn als u zich  wilt aanmelden: Per mail info@welzijnlelystad.nl of telefonisch 0320-707159

flyer.PNG

flyer 2.PNG

Deze activiteit maakt deel uit van