Dronten Samenwerking school Aan Boord en De Regenboog dankzij twee leerlingen

DRONTEN – Basisschool Aan Boord en De Regenboog zijn een samenwerking aangegaan. Op initiatief van twee leerlingen komen de leerlingen vier keer naar het woonzorgcentrum.

,,Kunnen wij eens bij jullie komen kijken en samen wat doen met de ouderen?” Zo namen twee leerlingen van basisschool Aan Boord in Dronten contact op met De Regenboog.

Masja Heuvelink en Saskia Fack van het woonzorgcentrum waren enthousiast: ,,Wij zijn hun buren en lopen op de donderdagochtend met de wandelclub wel eens langs hun schoolplein. Zo kwamen de twee leerlingen op het idee en dienden dit in bij hun schoolproject.”

Spelletjes en hobbyclub

De school komt vier keer naar Coloriet De Regenboog. Groep 5/6 gaat twee keer naar het wijkplein om mee te doen bij de spelletjesmiddag. En groep 7/8 doet op het grote plein twee keer mee met de hobbyclub voor mensen met dementie. De leerlingen worden hierbij ondersteund door vijf vrijwilligers.

Tot nu toe zijn deze ontmoetingen zeer goed bevallen. Na de zomervakantie gaan Masja en Saskiae met de school kijken wat ze verder samen kunnen doen.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door