Flevolandse patientenfederatie wint inovatieprijs

Flevolandse Patiëntenfederatie werkt succesvol regionaal samen

Eén van de sterkste troeven bij lokale belangenbehartiging is samenwerking met andere organisaties. Er zijn vaak meer gedeelde belangen dan je denkt.

Met dat idee is medio 2017 de Flevolandse Patiëntenfederatie opgericht door de Centrale Cliëntenraad Zorggroep Almere, de stichting Alzheimer Nederland-regio Flevoland, de vereniging Hersenletsel.nl-regio Flevoland en CLIP-GGz Flevoland.

De partijen gingen gezamenlijk de dialoog aan met regionale aanbieders van zorg en welzijn én met financiers, zorgverzekeraars en gemeenten in Flevoland. Deze samenwerking dwars door de domeinen heen krijgt veel lof van de jury. Het is innovatief, mooi georganiseerd en een uitstekend voorbeeld van regionale impact

Op maandag 9 april 2018 werden in het Spoorwegmuseum in Utrecht vakprijzen uitgereikt door PGO support, netwerkorganisatie voor patiënten- en cliëntenorganisaties. Prijzen waren voor die initiatieven met de meeste impact en blijvende resultaten. Patiëntenfederatie Flevoland was een van de winnaars van de juryprijzen van €4.000,- . De andere winnaars van de juryprijzen waren  FCIC en de Oogvereniging.

Jan Sier, voorzitter van Afdeling Flevoland Alzheimer Nederland nam de prijs in ontvangt. “Totaal niet verwacht maar wat een mooie beloning voor 2 jaar hard werken met andere partijen om samen de handen ineen te slaan”.  Alzheimer Nederland is trots op de regionale afdeling en op het behaalde resultaat.

Mooi als patiëntenorganisaties elkaar vinden en elkaar in de regio versterken. Met dit regionale platform voor samenwerkende patiëntenorganisaties wordt in dialoog met aanbieders en financiers kwaliteit en samenhang bevorderd van Wmo, ZVW en Wlz, wet jeugdzorg en participatiewet.

Zie ook https://www.pgosupport.nl/winnaars-impactprijzen-bekend

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door