Geslaagde bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Lelystad 13 juni

Geslaagde bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Lelystad 13 juni

 

Leuke spelletjes met ballen en balanceren, reageren op elkaar zorgen, enz. zorgen ervoor dat de hersenen op een positieve manier worden gestimuleerd. Gera de Leeuw van de Stichting Alzheimer in Beweging verzorgde deze bijeenkomst.

Het was een ontzettende vrolijke middag. Wat hebben we met elkaar genoten van al die vrolijke gezichten en wat hebben we hard moeten werken. Fijn ook om te zien hoe iedereen  elkaar hielp bij soms toch wel moeilijke opdrachten. Dat is allemaal goed op de foto’s te zien.

Ook Gera de Leeuw heeft genoten en vond het fijn dat haar 95 jarige moeder er ook bij kon zijn. Ze zou dit graag elke dag wel willen doen. Zeker ook omdat alle deelnemers zo blij en enthousiast waren. Haar ervaring is dat je zelden van mensen met dementie zelf de complimenten krijgt. Zij kreeg ze. Het is maar weer eens bevestigd dat Gera juist deze doelgroep makkelijk aan het bewegen krijg. Een beetje humor, lachen en verrassende bewegingen met af en toe een leuk weetje, dat slaat bij iedereen aan, is haar ervaring.

Gera adviseerde ons om te gaan trommelen en ze gaf ons de tip om op YouTube te kijken. Tik de volgende tekst in op je computer en je komt vanzelf uit bij een filmpje voor beginners: djembe tutotirial youtube.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door