Geslaagde opening Almere Trefpunt

Opening Alzheimer trefpunt Almere 

12 mei 2022 

 

18 maart 2020, de datum waarop het Alzheimer trefpunt in Almere Haven voor de 1e keer zou opengaan. We hadden er hard voor gewerkt, ons goed voorbereid. Tot onze grote spijt moesten we de opening uitstellen. Gisteren 12 mei 2022, na ruim 2 jaar wachten, konden we dan eindelijk het alzheimer trefpunt Almere officieel openen. 

 Een nieuwe locatie gevonden bij Corrosia waar samenwerking is gevonden met het Odensehuis in Almere. De inwoners van Almere haven hebben er een fijne ontmoetingsplek bij gekregen.  

Met als 1e thema ‘ontmoeten’ konden we 27 gasten ontvangen.  

De ontvangst was feestelijk, met taart van bakker Bart, die ons van harte sponsort, was het toon gelijk gezet; we hadden er zin in met zn allen. 

En ‘ontmoet’ hebben we; met iedereen een praatje kunnen maken, vragen kunnen beantwoorden. Bezoekers met elkaar in gesprek, herkenning van zorgen en gelukjes. Oude bekende tegenkomen en soms ook schoorvoetend aangeven dat er ook wel hele moeilijke keuzes en beslissingen genomen moeten worden. Bezoekers gaven aan dat er behoefte is aan deze bijeenkomsten. 

Een opening en dan al zoveel openheid, het steunt ons in onze daadkracht om het trefpunt tot een groot succes te maken.  

 9 juni is de 2e bijeenkomst, we gaan het dan hebben over casemanagement bij dementie. 

 

Katinka van der Linden

coordinator alzheimer trefpunt Almere

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door