Wereld Alzheimerdag 21 september 2022 op de Floriade

Ieder jaar wordt er in september wereldwijd een “Wereld Alzheimerdag” gehouden. Eens in de 5 jaar wordt er vanuit de organisatie Alzheimer Flevoland een speciaal evenement georganiseerd voor mensen met Dementie en hun mantelzorgers uit de provincie Flevoland.
Dit speciale evenement “een dagje op de Floriade”/"Samen op pad" met alles erop en eraan voor mensen met Dementie en hun mantelzorgers zal op 21 September 2022 gaan plaatsvinden.
In totaal gaat het om ongeveer 1000 mensen, 500 met dementie en 500 mantelzorgers. Wij hebben deze mensen bereikt via de verschillende dementienetwerken in de provincie, via de Alzheimer Cafés, gemeenten/welzijn en zorginstellingen.  

Doel is om mensen met dementie en hun mantelzorgers een dag “zonder de dagelijkse beslommeringen” aan te bieden. Het samen leven met de gevolgen van dementie is namelijk niet gemakkelijk.  Mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben door de impact van de ziekte vaak een kleine sociale bubbel. Door dit speciale evenement te organiseren willen wij als bestuur Alzheimer Flevoland meer bekendheid geven en een bijdrage leveren om het onderwerp dementie meer uit de taboesfeer te halen. We hebben voor dit speciale evenement zeer veel ondersteuning en medewerking gekregen van zowel de Provincie Flevoland, gemeentes in Flevoland en Alzheimer Nederland. 

Deze dag zal worden bijgewoond door directeur-bestuurder Alzheimer Nederland, Gerjoke Wilmink en gedeputeerde Provincie Flevoland, Jop Fackeldey. 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door