Bestuurslid algemeen

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Friesland, is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger in de rol van:

Bestuurslid Samen dementievriendelijk (SDV)  

Als bestuurslid SDV vind je het een uitdaging om in je regio het aantal trainingen van SDV uit te breiden. Je maakt hiervoor een voorstel voor het activiteitenplan. Je trekt samen op met de bestuursleden Belangenbehartiging en Voorlichting voor het realiseren van een dementievriendelijke samenleving. Je brengt de trainingen onder de aandacht bij organisaties, verenigingen en gemeenten in Friesland. Je onderhoudt contact met de trainers, werft nieuwe trainers, trainingen en verwijst zo nodig door naar voorlichtingen, de websites www.dementie.nl en www.samendementievriendelijk.nl, Alzheimer Cafés en de dementielijn.

Ben jij:

  • Iemand die van aanpakken weet en gemakkelijk in contact is met anderen, anderen verbindt en enthousiasmeert;

  • Iemand die graag in een team werkt en vind je het leuk vrijwilligers te begeleiden en inspireren?

  • Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio?

Wat ga je doen:

  • Je maakt een plan voor het uitbreiden van SDV trainingen binnen je afdeling en draagt bij aan de uitvoering daarvan;

  • Je werft trainers en trainingen;

  • Je werkt nauw samen met (vrijwilligers in de rol van) belangenbehartigers en voorlichters voor het realiseren van een dementievriendelijke samenleving.

Afhankelijk van de omvang van activiteiten betreffende dementievriendelijke samenleving is dit 4 tot 8 uur gemiddeld per week.

We komen graag met je in contact

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’. Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!

Binnen 2 weken nemen we contact met je op. Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan naar Wiebe van der Hoogt, w.vanderhoogt@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van