Friese vrienden beklimmen Kilimanjaro om aandacht te vragen voor alzheimer

Friese vrienden beklimmen Kilimanjaro om aandacht te vragen voor alzheimer
Eelke Krol, Titus Vogt en Jogchum van der Woude beklimmen de Kilimanjaro - Foto: Marit Anker

Titus Vogt, Jogchum van der Woude en Eelke Krol gaan de Kilimanjaro beklimmen om geld op te halen voor de stichting 'Ik ben Wil'. Wil is de moeder van Vogt. Zij overleed vorig jaar, onder andere door de ziekte van Alzheimer.

Toen we het idee opperden, wisten we niet eens hoe hoog de Kilimanjaro is", zegt Vogt. De berg in Tanzania is bijna 6.000 meter en daarmee de hoogste berg van Afrika.

De mannen zijn nu echter hard aan het trainen. "Wij zitten aankomend weekend in Oostenrijk, dan gaan we hoogtetrainingen doen. We hebben nog meerdere trainingskampen en we trainen al een halfjaar minimaal vier keer per week."

Dichter bij moeder
De beklimming wordt een flinke uitdaging, maar dat is geen probleem. "We gaan uitdagingen niet uit de weg. Ik denk dat het een fantastisch project is. Als we op die top staan, zijn we allemaal een stukje dichter bij mijn moeder."

De mannen staan er niet alleen voor. "Naast ons gaat een compleet team van sherpa's mee: een kok, een arts, een fysiotherapeut. Dagelijks hebben we zo'n drie liter water nodig. Dat kunnen we zelf niet meenemen, dus dat wordt allemaal voor ons naar boven gebracht", zegt Jogchum van der Woude.

Klik hier voor het hele verhaal op de site van Omrop Fryslân.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door