Nieuw: reizend Alzheimer café in SudWest Fryslan

Tijdelijke ‘kroegbaas’ Grietje Albada heette alle bezoekers op haar eigen wijze welkom

Op 5 oktober had Koudum een primeur. Het nieuwe reizende Alzheimer café in SudWest Fryslan ging van start. Tijdelijke ‘kroegbaas’ Grietje Albada heette alle bezoekers op haar eigen wijze welkom en er was een officieel openingsmoment. Hierbij werd met name Gerda Muller in het zonnetje gezet. Dankzij haar enthousiasme en grote vasthoudendheid is dit mooie initiatief realiteit geworden. Daarna waren er 3 casemanagers uit de regio die vertelden over hun werk en wat zij voor de persoon met dementie en de mantelzorger kunnen betekenen. Er werden de nodige vragen gesteld en vanwege de opening was er na afloop ruimte om onder het genot van een drankje nog even na te praten.

Het reizende Alzeimer café in SudWest Fryslan vindt plaats op de 1e dinsdag van de maand, afwisselend in Koudum en Stavoren. Volgende keer vertelt Feike Kooistra, specialist ouderengeneeskunde, over de verschillende vormen van dementie.

Tijdens de opstartfase is Grietje Albada vanuit het bestuur van Alzheimer Friesland betrokken in de rol van kroegbaas. Deze functie is vacant. Mocht u belangstelling hebben om deze rol t.z.t. van haar over te nemen dan kunt u contact opnemen met Gerda Muller via G.Muller@sociaalcollectiefswf.nl

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door