Secretaris

Ben jij een echte administratieve spin-in-het-web die grote maatschappelijke impact wilt maken?

En wil je:

  • Veel mogelijkheden om te leren en ontwikkelen als rechterhand van de voorzitter?
  • Contact met veel verschillende mensen?
  • Werken wáár en wannéér het jou uitkomt?

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Alzheimer Friesland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.    

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten  

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw Rol

Als secretaris ben je de rechterhand (en soms linkervoet) van de voorzitter. Je ondersteunt de voorzitter en bewaakt de gemaakte afspraken van het afdelingsbestuur. Je organiseert bestuursvergaderingen en bereidt deze samen met het Dagelijks Bestuur inhoudelijk voor. Dat doe je door het maken en verzenden van de agenda, de notulen en de actielijst én door zorg te dragen voor eventuele toegevoegde stukken.

Als administratieve spin-in-het-web stroomlijn je de informatie die vanuit jouw regio en het landelijk bureau naar de afdeling komt. Je beheert de mailbox en weet prioriteiten te stellen. Ook beheer je gegevens van de vrijwilligers in jouw regio via ons CRM-systeem Nexios en voert overige secretariële werkzaamheden uit. Je organiseert de invulling van het regionale activiteitenplan en de verantwoording hiervan. Tot slot neem je deel aan relevante trainingen, overleggen en bijeenkomsten georganiseerd door het landelijke bureau.

Je wordt benoemd voor een periode van vier jaar. Omdat je deel uitmaakt van het Dagelijks Bestuur is voor deze functie is een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. 

De gemiddelde tijdsbesteding voor deze functie bedraagt 4-8 uur per week en is mede afhankelijk van de grootte en de samenstelling van het bestuur en de regio.

Dus ben jij iemand die:

  • Een administratieve spin-in-het-web is?
  • Vaardig is met taal én Microsoft Office?
  • Het leuk vindt om met verschillende mensen in contact te komen?
  • Graag werkt met én voor vrijwilligers?
  • Een echte regelneef is en goed kan schakelen?

We komen graag met je in contact 

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. 

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Wiebe van der Hoogt, voorzitter afdeling Friesland op 06-215 629 65 of via de mail op: w.vanderhoogt@alzheimervrijwilligers.nl

 

Deze pagina maakt deel uit van