Thuis op Zuid On Tour in Theater de Bres Leeuwarden

Theater de Bres
Schoolstraat 4
8911 BH Leeuwarden
Nederland

Plan Route

Thuis Op Zuid

Thuis Op Zuid is een serie van Human, in coproductie met De Familie Film & TV, geregisseerd door Maaike de Gruyter. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland. Adelheid Roosen en Hugo Borst zetten zoektocht naar menselijke zorg bij dementie voort en gaan On Tour.
 


1 op de 5 mensen krijgt dementie. Dat betekent dat iedereen ergens in zijn leven met dementie in aanraking komt. Of het nu gaat om je partner, de buurvrouw, je ouders of jijzelf. Nu mensen met dementie zo lang mogelijk thuis moeten, maar soms ook willen blijven wonen, wat is daar dan voor nodig? En hoe kunnen hun mantelzorgers effectiever ondersteund worden? Tijdens Thuis op Zuid on Tour gaan we hierover de dialoog aan met elkaar. De tour is 27 november in Leeuwarden. Ga je mee in gesprek?

Programma

We snijden dilemma’s aan op het snijvlak van autonomie en verantwoordelijkheid. Vragen die centraal staan: hoe willen we als mens én als samenleving omgaan met dementie? Wat is ervoor nodig om langer thuis te wonen met dementie? Hoe zorgen we ervoor dat mensen met dementie zo lang mogelijk meedraaien? Hoe kunnen zij zich thuis blijven voelen in hun eigen omgeving? Hoe kunnen we zorgen dat mantelzorgers de juiste steun krijgen? Wat verwachten we van elkaar en van de overheid, wat kunnen we zelf? Wat gaat er goed, waar kan het beter?

Daarover gaan we in gesprek met mantelzorgers, zorgprofessionals, beleidsmedewerkers, werkgevers en andere betrokkenen en geïnteresseerden. Dat doen we aan de hand van fragmenten uit de vierdelige Human docuserie Thuis op Zuid.

Het aantal beschikbare plaatsen is zeer beperkt, zodat wij de 1,5 meter maatregel kunnen aanhouden. Maximaal 30 personen kunnen deelnemen.

Tijd
19:00 - 19:30 uur: ontvangst met koffie en thee
19:30 - 21:00 uur: Thuis op Zuid on Tour

Prijs € 5,00

Deze activiteit maakt deel uit van