Kookclub coördinator

Ben jij een motiverende verbinder die graag het overzicht houdt en ook nog van aanpakken weet?   

En wil je:  

  • Bijdragen aan een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen en plezier hebben? 

  • De focus leggen op wat mensen met dementie allemaal nog wél kunnen? 

  • Samenwerken met een gedreven team van vrijwilligers? 

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.   

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Gemeente Utrecht. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Als Kookclub Coördinator werk je samen met Resto van Harte. Resto van Harte bedenkt het menu en regelt hiervoor de boodschappen. Daarnaast leveren ze professionele koks, zorgen ze voor tafellinnen en servies, en nemen ze de leiding om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen genieten van een heerlijk 3-gangen diner. Jij bent het aanspreekpunt voor het team ‘Kookclub’. Je weet alles goed te organiseren en treedt op als verbinder tussen vrijwilligers, professionals en deelnemers van de Kookclub. Je onderhoudt contact met Kookclub vrijwilligers en draagt zorg voor de registratie van de deelnemers aan de Kookclub avond.  

Dus ben jij iemand die:

  • Het overzicht houdt en kan regelen en organiseren? 

  • Weet hoe om te gaan met mensen met dementie door persoonlijke of professionele ervaring? 

  • Een beetje verstand heeft van lekker koken? 

  • Een verbindende teamspeler is? 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via gemeente-utrecht@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van