Programma en data Utrecht

Onthulling ontmoetingsbankje

Wanneer: 21 september van 14.00 tot 15.00 uur
Wat, door wie: Onthulling ontmoetingsbankje door wethouder Maarten van Ooijen.
Waar: speeltuin Griftsteede van het Griftpark

Op deze dag vieren we op feestelijke wijze de officiële start van het project Utrecht Dementievriendelijke Gemeente. Geen betere en toepasselijker dag om ons Utrechtse project te starten dan op 21 september, de dag waarop er wereldwijd aandacht is voor dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer.

Wethouder Maarten van Ooijen gaat samen met bezoekers van het Odensehuis het prachtige ontmoetingsbankje onthullen. Een ontmoetingsbankje voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden. Wij hopen dat het kleurrijke bankje een plek wordt waar mensen hun - kleurrijke - verhaal komen vertellen omdat wij oprecht geloven in de kracht van élk verhaal.

Justine Meijer en Monique Bleeck schreven speciaal voor de start van Utrecht Dementievriendelijke Gemeente een mooie tekst over dementie. De titel is Vergeet mij niet; de muziek is van Günther Sanders. Dit mooie lied zal voor de eerste maal worden uitgevoerd.

Het wordt een gezellig, gevarieerd en verrassend uur. Uiteraard is er ook een hapje en een drankje.

22 en 23 september. De buurt caravan rijdt door de wijk Noordoost 
Wilt u meer weten over dementie of mantelzorg voor mensen met dementie, kom naar de caravan. Wij kunnen u allerlei nuttige en praktische informatie bieden. En ook uw ideeën over wat er beter kan of vaker georganiseerd moet worden, horen wij graag. Alleen met elkaar kunnen we onze mooie gemeente dementievriendelijk maken. Voor koffie en gezelligheid wordt gezorgd.

22 september.
Tijd: van 11.00 tot 13.30 uur op het plein van Winkelcentrum de Gaard. En van 14.00 tot 16.00 uur op de parkeerplaats van Louise Kerlinghof, Tuindorp.

23 september.
Tijd: van 11.00 tot 13.30 uur op de parkeerplaats van Careyn Buitenhof, Winklerlaan 361, Tuindorp oost. En van 14.00 tot 16.00 uur bij de Voorveldsehof, AxionContinu, Blaarkopstraat 1 Voordorp.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door