Utrecht Museumdag ontving het Certificaat “Dementievriendelijke organisatie”

Op 16 september ontving Utrecht Museumdag uit handen van Marianne Gloudi, vrijwilliger bij Alzheimer Nederland Gemeente Utrecht, als eerste organisatie in de stad Utrecht, het certificaat ‘Dementievriendelijke organisatie’.

Utrecht Museumdag zet zich actief in om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Wij verzorgen al bijna 15 jaar inclusieve en inspirerende programma's die focussen op wat wél kan. Hiervoor werken we samen met verschillende partijen zoals trainingsschool Ervarea, musea en verschillende zorgorganisaties in Utrecht. Op deze manier dragen we bij aan een Dementievriendelijke stad Utrecht.

En daar zijn we erg trots op. We hopen dat in de toekomst nog veel organisaties ook dit certificaat mogen ontvangen, zodat Utrechters met een vorm van dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij.

Kijk voor informatie over het project op: www.utrechtmuseumdag.nl

Op de foto staan van links naar rechts: Joyce Vlaming, Saskia Hoogkamer, Lizanne Gille, Marianne Gloudi en Caroline van Rhijn.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door