Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bestuurslid voorlichting Gemeente Utrecht

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

In Utrecht gaat het om ruim 5.000 mensen. Door de vergrijzing zal dit aantal snel stijgen. In 2040 zal het zijn opgelopen tot zo’n 9.000. Iedereen krijgt met de ziekte te maken: als patiënt, als mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring. ANGU (Alzheimer Nederland – afdeling Gemeente Utrecht) wil zich - samen met anderen - voor hen inzetten. Het doel is om mensen met dementie en hun mantelzorgers in Utrecht een veilige, begripvolle en behulpzame openbare omgeving te bieden: Utrecht als Dementievriendelijke Gemeente.

Afdeling Gemeente Utrecht

Alzheimer Nederland, afdeling Gemeente Utrecht (ANGU) werkt aan een beter leven voor mensen met dementie en hun naasten in de regio Utrecht. Wij doen dat onbezoldigd, met ca. 50 vrijwilligers en veelal in samenwerking met diverse maatschappelijke en zorginstellingen.

We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten.
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als Bestuurslid voorlichting zie je het als een uitdaging om jouw regio dementievriendelijker te maken. Dit doe je door trainingen en voorlichtings-bijeenkomsten binnen jouw regio te realiseren, waarmee de kennis over dementie wordt vergroot en waarin deelnemers leren hoe om te gaan met mensen met dementie. Je maakt een plan van aanpak voor het jaarlijks activiteitenplan van de afdeling. Dit doe je gezamenlijk met andere bestuursleden. Je draagt zorg voor de uitvoering, samen met vrijwilligers die zijn verbonden aan de afdeling.  De tijdsbesteding is afhankelijk van de omvang van de activiteiten. Je kan uitgaan van gemiddeld 2 tot 4 uur per week. 

Dus ben jij iemand die:

  • Zowel strategisch- als uitvoerend kan schakelen? 
  • Vooruit kan kijken?
  • Goed is in het onderhouden en bouwen van een netwerk?
  • Weet van aanpakken?
  • Een verbindende teamspeler is?
  • We komen graag met je in contact!

Wij bieden:

  • volledige vergoeding voor gemaakte kosten, inclusief reiskosten;
  • ondersteuning en begeleiding vanuit Alzheimer Nederland;
  • ondersteuning vanuit de afdeling Gemeente Utrecht;
  • zinvol en dankbaar werk. Samen met de andere vrijwilligers lever je een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten.

Heb jij interesse in deze functie en wil je graag nader met ons kennismaken? Reageer dan met een beknopte motivatiebrief naar [email protected].

Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan naar onze voorzitter Hans Duijvestein via [email protected].