Wereld Alzheimer Dag

Op 21 september hebben we op een positieve manier aandacht gevraagd voor Wereld Alzheimer Dag. Dit deden we met een feestelijke middag op het terrein van Stadsboerderij Griftsteede in het Griftpark.

Er waren naast allerlei hapjes en drankjes diverse activiteiten te doen en te beleven, passend bij het thema ‘Samen op Pad’. Want ook al heb je dementie dan is het nog steeds belangrijk om er op uit te blijven gaan. Samen dingen ondernemen met een naaste kan ervoor zorgen dat je langer fit blijft, zowel lichamelijk als mentaal. Maar wat kun je allemaal doen in Utrecht? Wij gaven inspiratie en tips.

Zo was er die middag in het Griftpark een Appeltaartconcert en een optreden van het Alzheimerkoor Eigenwijs uit woonzorgcentrum De Gildenborgh. Maar naast deze muzikale inspiratie waren er ook masseurs aanwezig en werd er gesport o.l.v. studenten van de ROC-sportopleiding. Ook Utrecht Museumdag was aanwezig met informatie en materialen over museumbezoeken in Utrecht. Voor de liefhebbers van fietsen werd er de hele middag rond gereden met een DUO-fiets. Uiteraard was Alzheimer Nederland aanwezig en gaf tips en informatie over onder andere de Alzheimercafés en de kookclub. Als grote klapper werd de Kunstroute deze middag geopend. De kunst, die in de wijk is opgehangen bij particulieren in het raamkozijn, is gemaakt door mensen met dementie.

Uiteindelijk waren er zo’n 250 bezoekers. Wat een opkomst!

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door