Alzheimer Café gastvrouw/gastheer

Gezocht: vrijwilliger als Gastvrouw/Gastheer in ons Alzheimer Trefpunt

Vind jij het leuk om mensen met dementie en hun naasten een fijne avond te bezorgen?

En wil je:

  • Helpen een warme en veilige sfeer te realiseren in het Alzheimer Café? 
  • Samenwerken met een club vriendelijke en betrokken vrijwilligers?
  • Zelf meer leren over dementie? 

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij de afdeling Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard.  We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld. 

Jouw Rol
Het Alzheimer Café is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden naast informatie over leven met dementie ook gezelligheid en sociaal contact.

Als gastvrouw/gastheer in het Alzheimer Café ben jij het vriendelijke gezicht dat de bezoekers welkom heet en begeleidt naar een plek in het Alzheimer Café. Je stelt bezoekers op hun gemak en geeft informatie over de structuur van de avond. Vervolgens help je mee in de catering of helpt bij de boekentafel. Als mensen alleen zitten maak je een praatje met ze. Ook maak je ruimte voor eventuele emoties van bezoekers en weet hier gepast mee om te gaan. Je weet eventuele vragen te signaleren bij bezoekers en geeft dit door aan de gespreksleider en/of aanwezige professionals.  Aan het einde evalueer je gezamenlijk de avond. 

De tijdsbesteding voor deze rol is gemiddeld 5 uur per maand. Er worden in elk geval 10 – 12 avonden per jaar georganiseerd van 4 uur per avond en daarnaast zijn er wat voorbereidende werkzaamheden en optionele deelname aan de werkgroep. 

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
  • Goed kan communiceren met mensen van verschillende achtergronden?  
  • Empathisch is? 
  • Een goede teamspeler is?

We komen graag met je in contact 
Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.
Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. 

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Wilma Vervloet, secretaris van onze  afdeling Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard op 06-2005.5053 of via de mail op: alzgo38@gmail.com.

Deze pagina maakt deel uit van