Webmaster

Gezocht: webmaster, een leuke vrijwilligersbaan!

Ben jij handig op websites en social media platforms en creatief met beeld én taal?  

En wil je:

  • Impact maken voor mensen met dementie en hun naasten binnen jouw regio?
  • Je creatieve ei kwijt kunnen op de regionale website en social mediasites?
  • Ruimte krijgen om mee te denken? 

 

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

 

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

 

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

 

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten  

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld. 

 

 

Jouw Rol

Als webmaster heb je geen ICT-achtergrond nodig. Zo lang je handig bent met het plaatsen van content op websites en social media, weet jij bij ons je weg als webmaster wel te vinden.

 

Je houdt je dan ook vooral bezig met de vulling van de website en social media platforms binnen je eigen regio. Technische ondersteuning behoort niet tot jouw takenpakket. Actueel nieuws en belangrijke informatie zijn dankzij jou vindbaar én zichtbaar voor zowel mensen met dementie als vrijwilligers én professionals in de regio. Je verzamelt en deelt informatie over wat er speelt bij de diverse Alzheimer Cafés in de regio. Daarnaast plaats je ook artikelen met relevante content. Dit kan betrekking hebben over de omgang met dementie, maar ook over praktische zaken als ondersteuning bij dementie en ontwikkelingen in de regio. 

 

Heb je daarnaast ook ideeën hoe je de regionale website en social media platforms kunt optimaliseren en het bereik hiervan kunt vergroten? Dan nodigen we je van harte uit met ons mee te denken! De tijdsbesteding kan per week verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Je mag uitgaan van ca. 2 – 4 uur per week. 

 

Dus ben jij iemand die:

  • Handig is met websites en social media platforms? 
  • Creatief is met taal én beeld?
  • Het leuk vindt actief informatie te verzamelen en te delen met mensen met dementie en hun naasten?

 

We komen graag met je in contact 

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. 

 

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Wilma Vervloet, secretaris van onze afdeling Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard op 06-2005.5053, of via de mail op: alzgo38@gmail.com.

 

Deze pagina maakt deel uit van