De Dementie Monitor

De Dementie-monitor

 

Tweejaarlijks onderzoek

Iedere twee jaar houdt Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie kan meedoen.

 

De zorg verbeteren

De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg deelt Alzheimer Nederland met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel de ondersteuning en zorg voor mensen met dementie te verbeteren.

 

Ook de werktafel dementie in de Gooi en Vechtstreek ( vertegenwoordigers van zorgaanbieders , casemanagers dementie, huisartsen , Tergooiziekenhuizen , gemeentes en Alzheimer Nederland afd. Gooi e.o ) staan achter dit initiatief.

Het is dan ook alweer 2 jaar geleden dat onze regio meegedaan heeft. In deze veranderde wereld is het goed om zoveel mogelijk structuur vast te houden en waar mogelijk activiteiten te blijven doen. De vragenlijst van de dementie – monitor kan dan ook thuis , on-line ingevuld worden.

Het zou fijn zijn als u als mantelzorger deze lijst in wilt vullen. Mogelijk wordt u ook via uw casemanager dementie benaderd hierover.

U kunt de lijst invullen tot 30 september.

De online vragenlijst staat op www.dementiemonitor.nl

Hartelijk dank vast voor de genomen moeite.

Deze pagina maakt deel uit van