Van het bestuur

                                                        Jan van Westering overleden

Op 2 februari jl. overleed toch nog onverwacht onze oud-voorzitter Jan van Westering. Hij kampte de laatste jaren al met ernstige gezondheidsklachten. Jan heeft zich onvergetelijk gemaakt. We zijn hem als bestuur en als regio Gooi- en Vechtstreek heel veel dank verschuldigd: hij was onze inspirerende voorzitter, een lieve, heel gastvrije man, trouw aan zijn roeping totdat het werkelijk niet meer ging. Zo heeft hij als voorzitter van de Werkgroep dementievriendelijk Hilversum/Gooise Meren nooit afscheid genomen want zo zei hij: ‘Zodra het weer kan, kom ik terug’.

Jan heeft als vrijwilliger heel veel bestuursfuncties bekleed: van het Rode Kruis tot het basisonderwijs, van voorzitter van de Rekenkamer van verschillende gemeenten tot bestuurslid van de Gooische Uitvaart. Maar zijn hart lag bij de meest kwetsbaren: de mensen met dementie. Met name heeft hij zich het vuur uit de sloffen gelopen -tot in politiek Den Haag toe- om het casemanagement van een wisse dood te redden, zowel de functie als de benaming ervan. En met succes! Bij zijn afscheid als voorzitter van ons bestuur op 24 april 2018 ontving hij, uit handen van toenmalig burgemeester Freek Ossel, een koninklijke onderscheiding.

Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.   

Wij wensen Ria, kinderen en kleinkinderen veel troost en sterkte toe.

 

 

 

       Els Schipper overleden
 
                                                
Heel verdrietig zijn wij door het overlijden van Els Schipper.
Tot voor kort was zij onze secretaris, bestuurslid belangenbehartiging en trainer binnen Samen Dementievriendelijk.
Haar deskundigheid, praktische instelling en niet aflatende inzet voor mensen met dementie en nadrukkelijk ook voor het behoud van het casemanagement zullen wij niet snel vergeten.
 
Bestuur Alzheimer Nederland, afd. Gooi en Omstreken.
 
 
 
 
 
 

                                                         Nieuwe Facebook pagina

Wegens een probleem met de vorige Facebook pagina zijn wij genoodzaakt een nieuwe te starten. Het adres van deze pagina is: https://www.facebook.com/Alzheimer-Gooi-en-Omstreken-113287277256317

Probeer het eens en vergeet dan niet de pagina te liken en te volgen.

 

 

 

 

                                                              Nieuw convenant getekend!!!

Er is een nieuw convenant waarin alle Gooise gemeenten vastleggen dat de route naar een dementievriendelijke regio wordt voortgezet. Op 14 maart 2019, de theateravond Dag Mama, is een nieuw convenant getekend.

De Werkgroepen dementievriendelijk Gooise Meren en Huizen hebben elk inmiddels besloten om een meerjaren-activiteitenplan op te stellen dat past bij wat een nieuw convenant beoogt.

Voor de complete tekst van de overeenkomst, klik hier.

 

 


 

                                                            Trainingen vanuit Samen dementievriendelijk.nl

Een bestaande campagne in een nieuw jasje. Dat lanceert Samen dementievriendelijk vandaag!

De vorig jaar zeer succesvolle campagne ‘Omgaan met dementie in je buurt’ wordt vanaf vandaag opnieuw onder de aandacht gebracht onder buren, vrienden, familielieden en verenigingsmaatjes van mensen met dementie. Maar dan nét even iets anders…

 De campagne roept met o.a. dit filmpje op de online training ‘in je buurt’ te doen. Deze training is vernieuwd en bevat nu ook een situatie die aansluit bij de actualiteit: Samen wandelen op 1,5 meter afstand.  Wat doe je als iemand met dementie tijdens het wandelen steeds dichter naast je komt lopen….? In de training krijg je antwoord op die vraag! 
Na het afronden van de training kun je de ‘Kan ik voor jou’ kaart downloaden. Hiermee kun je direct de opgedane kennis in de praktijk brengen en hulp bieden aan iemand met dementie óf een mantelzorger.

De campagne loopt van 21 juli t/m 17 augustus en zal te zien zijn op:

  • Facebook
  • Burenplatform Nextdoor; op dit platform kun je hulp bieden en vragen aan mensen in jouw straat/buurt.
  • Regionale tv zenders; het campagnefilmpje wordt als stopper ingezet.

 Kijk op https://www.samendementievriendelijk.nl/injebuurt voor meer info.

Hierbij de deel linkjes van de campagne-uitingen:

Nieuwsbericht: https://www.samendementievriendelijk.nl/nieuws/injebuurt-2020

FB: https://www.facebook.com/samendementievriendelijk/posts/1191048637915316

Linkedin: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6691269180504756224

Twitter: https://twitter.com/SamenDV/status/1285502611685347329

Instagram: https://www.instagram.com/p/CC5gC8eHnyr/

Youtube: https://youtu.be/iYksDRA_7E0

 

 

 

                                                 Vacature penningmeester

Wil jij ons gezellige en slagvaardige bestuur komen versterken als penningmeester? Gezien de huidige samenstelling hebben we voorkeur voor een vrouw. Voor deze taak is het uiteraard handig als je thuis bent op de computer (spreadsheets) en accuraat bent. Voordelen van deze bestuurstaak zijn o.a. dat het werk grotendeels vanuit het eigen huis en op een eigen tijd kan worden gedaan en dat het afwisselend is van karakter. Ook is het een voordeel dat je vanuit Alzheimer Nederland gratis cursussen kunt volgen en daar altijd terecht kunt met vragen.De huidige penningmeester helpt je bij de start en maakt je wegwijs. Kortom, het gaat om een heel zinvolle en leuke vrijwilligersfunctie die je gemiddeld een dagdeel per week zal kosten. Informatie bij Cees Croes via gooi@alzheimer-nederland.nl of tel. 0641399777

Deze pagina maakt deel uit van