Helaas!

Door de oplopende besmettingen zijn de coronamaatregelen naar aanleiding van de laatste persconferentie verder aangescherpt voor een periode van drie weken. Het goede nieuws is dat binnen de huidige coronamaatregelen de Alzheimer Cafés open mogen blijven, maar alleen als het veilig kan. Dat betekent: de 1,5 meter is gewaarborgd, vaste zitplaatsen, mondkapje bij verplaatsen, gezondheidscheck, registratie vooraf of aan de deur en niet komen bij klachten. 

VWS ziet de Alzheimer Cafés als essentiële voorziening voor mensen met dementie en hun naasten, en vindt het belangrijk dat zij elkaar kunnen blijven ontmoeten, juist nu. Met de bekende maatregelen kan dat ook.

Een aantal van onze Alzheimer Cafés proberen binnen de geldende maatregelen een alternatief aan te bieden of kiezen voor een online programma. Kijk voor de activiteiten onder het overzicht van onze Alzheimer Cafés. 

Online Alzheimer Cafés terugkijken

Het is nog steeds het mogelijk de eerder georganiseerde online Alzheimer Cafés van verschillende regio's te terugkijken.
Klik hier voor online Alzheimer Cafés

Alzheimer Cafés in uw regio

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.

Alzheimer Café Groningen

Alzheimer Café Haren

Alzheimer Café Midden-Groningen

Alzheimer Café Eemsdelta

Alzheimer Café Oldambt/Westerwolde

Alzheimer Café Veendam

Alzheimer Café Kanaalstreek

Alzheimer Café Winsum

Alzheimer Café Westerkwartier

Er zijn 2 activiteiten in uw regio
Alzheimer Café Haren
Alzheimer Café Veendam
Meer Informatie

De Afdeling Groningen telt 10 Alzheimer Cafés, geeft voorlichting en werkt mee aan dementievriendelijke gemeenten.