Algemeen vrijwilliger

Enthousiaste gitarist gezocht!

 

Ben jij geraakt door dementie en kun je je goed inleven in een ander? 

En wil je:  

  • Een luisterend oor bieden aan mensen met dementie en hun naasten?   

  • Met een vriendelijk en betrokken team van vrijwilligers samenwerken?   
    Steeds weer nieuwe dingen leren over dementie?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Groningen. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Jouw rol

Alzheimer café Oldambt/Westerwolde is op zoek naar een gitarist die  als vrijwilliger tien keer per jaar, samen met een enthousiaste violiste de muzikale omlijsting kan verzorgen van  onze ontmoetingsavonden.

Een Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met een vorm van  dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over leven met dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.

Wij zoeken iemand die tijdens de inloop, in de pauze en eventueel na afloop sfeer inbrengt door  middel van het spelen van rustige achtergrond muziek. De ontmoetingsavonden zijn elke tweede  dinsdag van de maand van 19:00 uur tot 21:00 uur, met uitzondering van juli en augustus. Zij vinden  meestal plaats in Zorgcentrum De Blanckenborg, Eikenlaan 34, Blijham.

Spreekt het je aan om op deze manier bij te dragen aan deze waardevolle ontmoetingsavonden? Wil je meer weten? Neem dan contact  op met Femke Wight van Stichting Welzijn Westerwolde, coördinator van het café.

Bel naar 06-82367596 of stuur een mail naar f.wight@welzijnwesterwolde.nl.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Femke Wight van Stichting Welzijn Westerwolde, coördinator van het Alzheimer Café. Bel naar 06-82367596 of stuur een mail naar f.wight@welzijnwesterwolde.nl.

Deze pagina maakt deel uit van