Dementie en Corona

Let op! In verband met de risico’s op de verspreiding van het Corona-virus worden alle Alzheimer Café bijeenkomsten (inclusief vergaderingen, trainingen, voorlichtingen etc.) tot 1 juni 2020 geannuleerd. Over de Alzheimer Cafés die in juni gepland staan krijgt u zo spoedig mogelijk nadere informatie

De Afdeling Groningen organiseert normaliter verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Helaas kunnen deze activiteiten, waaronder ook de Alzheimer Cafés voorlopig niet doorgaan.

Ondanks dat onze afdelingsactiviteiten niet door kunnen gaan, willen wij u toch graag op de hoogte houden, want ook bij u leven er mogelijk vragen zoals: hoe ga je om met de coronamaatregelen als je naaste dementie heeft? Hoe leg ik dit uit? Daarom verwijzen wij u graag naar de website www.dementie.nl/dementie-en-corona voor informatie, veel gestelde vragen en de antwoorden daarop.

Als u het prettiger vindt om te bellen, kan dat natuurlijk ook altijd. Specifiek voor mensen met vragen over dementie of om uw problemen eens te kunnen delen, is er de gratis Alzheimer Telefoon op 0800 – 5088, of laat een terugbelverzoek achter. De Alzheimer Telefoon biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.

Daarnaast zijn er een aantal overige initiatieven:

Rode Kruis Hulplijn
Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig vanwege de situatie met het coronavirus? Dan kunt u bellen op 070-4455 888.

De Luisterlijn
Een luisterend oor bij angst, eenzaamheid of zorgen? U kunt bellen met de De Luisterlijn (24/7 bereikbaar): 0900-0767 (normaal tarief). Chatten kan ook via  www.deluisterlijn.nl

Helpdesk Welkom Online
Vanwege het coronavirus is er een Helpdesk Welkom Online opgezet waar u naar toe kunt bellen met online en digitale vragen. Zij beantwoorden vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? En zij helpen u ook met vragen als: waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus? U kunt de Helpdesk Welkom Online bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op 088-344 2000.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door