Jong en Oud op Wereldalzheimerdag

Nu zouden wij van de buitenschoolse opvang “de Wereldruimte” in samenwerking met de Alzheimer Nederland afdeling een “adoptieproject” aangaan met Zinn-locatie de Burcht, woon-, zorgcentrum in Hoogezand

Helaas gooide corona roet in het eten en moest dit op de lange baan worden geschoven. Nu zijn we wel benaderd, door de voorlichter van dit project rondom het adoptieproject en tevens bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Groningen de heer Fokko van der Laan, om iets te gaan doen rondom Wereld Alzheimer Dag. Daar hebben we volmondig ja op gezegd, want het thema van deze dag is ook nog eens “jong en oud”.

We hebben met onze kinderen heel veel kleur platen gemaakt die we dus komende maandag, met de kinderen, bij de Hoofdingang gaan overhandigen aan een vertegenwoordigster van de Burcht voor de bewoners. We mogen nog niet naar binnen vanwege corona uiteraard.

Vanmiddag zijn we in het kader van Wereld Alzheimer Dag met de aanwezige BSO kinderen naar de Burcht geweest. Daar hebben Ismaël en Jennah namens ons allen vele mooie kleurplaten mogen overhandigen aan Mevrouw Drenth (bewoonster in de Burcht) en Sylvia Westman (medewerkster bij Zinn Welzijn). Deze dames gaan zorgen dat de kleurplaten verdeeld worden onder de bewoners! Ook waren de heren Frits Ronda en Fokko van der Laan aanwezig namens Alzheimer Nederland, afdeling Groningen. Als dank hebben we voor de kinderen iets lekkers meegekregen van Zinn lokatie De Burcht Hoogezand. Ook krijgen alle kinderen die deze week de BSO bezoeken een vergeet-mij-nietjes-zaadjes-kaart mee voor thuis. Wij vonden het een geslaagde actie!

Op naar een nog mooier vervolg hier op! We hopen op een spoedige vervolg dan kunnen we bezig met het Adoptie Project.

Mocht u dus meer willen weten over dit mooie initiatief dan kunt u daar het beste de heer Fokko van der Laan mailen: f.vanderlaan@alzheimervrijwilligers.nl.

Bron: BSO Wereldruimte en Kinderopvang Kaka

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door