Live Alzheimer café

Cultureel Centrum Zuidhorn
Jellemaweg 3
9801 CG Zuidhorn
Nederland

Plan Route

53.2446153, 6.4035576

Graag nodigen wij u uit voor de tweede bijeenkomst van het Alzheimercafé Westerkwartier van het seizoen 2021/2022.

Deze wordt gehouden op dinsdagavond 28 september vanaf 19.30 uur in het Cultureel Centrum Zuidhorn, Jellemaweg 3 in Zuidhorn.  De zaal is vanaf 19.00 uur open. Het thema van de avond is: ‘’het niet pluis gevoel’’

Gespreksleidster Ciska Smits ontvangt deze avond Diana Ubens; casemanager dementie bij Team 290 provincie Groningen.

Het niet pluis gevoel

Als we ouder worden, hebben we allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager en als we niet meer zoveel dingen tegelijk kunnen onthouden maken we ons daarover niet ongerust. Maar het wordt anders als men het gevoel krijgt dat men niet zo goed meer kan nadenken of dat het warrig is in het hoofd, dat er iets niet goed is. Dat vage ‘’niet-pluis’’ gevoel waarmee men veelal geen raad weet, maakt misschien onzeker en men kan zich er onbehaaglijk bij voelen.  Men vergeet dingen en soms gedraagt men zich wat anders. Omstanders maken opmerkingen over terugkerende veranderingen. Is het nu vergeetachtigheid of dementie? Het moment voor het stellen van een diagnose. Wie doet dat en hoe gaat dit in zijn werk?

Graag wil ik u wijzen op de mogelijkheid van (aangepast) vervoer waarmee wij u van huis kunnen halen voor een vaste prijs van € 2,-- per keer (halen en brengen).Voor meer informatie  kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot het informatieloket van ‘de Schutse’ tel. 0594 – 512334.

Graag begroeten wij u op dinsdagavond 28 september.

Namens de werkgroep Alzheimercafé Zuidelijk Westerkwartier

Gerard Kosse

Maatregelen COVID 19

In het Cultureel Centrum gelden de bestaande maatregelen m.b.t. COVID 19. In verband met de anderhalve meter maatregel kunnen er minder personen in de zaal. Volg daarvoor de instructies van de medewerkers.

 

Deze activiteit maakt deel uit van