Online Alzheimer Café

Vakantie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Op woensdag 16 juni opent Alzheimer Café Midden-Groningen haar digitale deuren voor de laatste keer voor de zomer echt aanbreekt. Er zijn versoepelingen doorgevoerd en volgende stappen in het afbouwen van de beperkingen zijn in het vooruitzicht gesteld. Veel mensen dromen van leuke activiteiten of maken er zelfs concrete afspraken over. Er worden vakanties geboekt, in Nederland en ook daarbuiten.

Maar is vakantie ook weggelegd voor mensen met dementie? En waar kunnen hun partners, hun mantelzorgers deze zomer naar toe? Duurt voor mensen met dementie en hun naasten de lockdown voort omdat op vakantie gaan voor hun nog steeds niet veilig is? Gelukkig zijn er speciale vakanties, georganiseerd door gespecialiseerde vakantiebureaus en daar gaat het de komende keer in ons Alzheimer Café over.

 

Trijnie Oldenziel is verpleegkundige en al jaren begeleider van vakantiegangers met dementie. Zij werkt voor het Vakantiebureau, een reisbureau voor klanten met dementie en hun mantelzorgers. U gaat samen met elkaar op vakantie. De accommodaties hebben aangepaste voorzieningen en het programma is geschikt voor zowel vakantiegangers met als zonder dementie.

Op woensdag 16 juni is Trijnie Oldenziel onze gastspreker. Zij zal vertellen en laten zien hoe een vakantie van het Vakantiebureau eruitziet. U krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen, maar ook om ervaringen uit te wisselen: hoe doet u dat, ontspanning en rust zoeken als mantelzorger van iemand met dementie?

U kunt deelnemen aan het Alzheimer Café door een mail naar l.wolthers@zinnzorg.nl te sturen. U krijgt dan van mij een mail met de link voor deelname. De avond begint om 19:30 uur.

vriendelijke groeten,

Leonard Wolthers

Gespreksleider Alzheimer Café Midden-Groningen

Telefoon 06 57334569

Deze activiteit maakt deel uit van