Samen koken, praten en eten bij de Onvergetelijke Kookclub

Maandelijkse kookclub voor mensen met dementie in Hoogezand
In december start de eerste Onvergetelijke Kookclub in Hoogezand. Hier kunnen mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten. 
Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal.

De kookclub wordt iedere 1e  donderdag van de maand georganiseerd in Het Aletta Jacobs College in het Praktijkgebouw, Laan van de Sport 6  in Hoogezand.

Zo lang mogelijk mee blijven doen 
Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. 
Zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen is  belangrijk.  Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat.  Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.


Samenwerking
Met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij  kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte op meerdere locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren.  De kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte;  Wij brengen mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel .

Bij de Onvergetelijke Kookclubs kunnen mensen met dementie én hun naaste lotgenoten leren kennen en samen activiteiten ondernemen.
De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op Restaurant Misverstand. Daar zien we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven.

Wij zijn ontzettend trots dat we dit landelijk en nu ook in Hoogezand kunnen aanbieden.

 

Afdeling Groningen
De Kookclub vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Alzheimer Nederland Afdeling Groningen.
Binnen de Afdeling Groningen vinden meerdere activiteiten plaats op het gebied van dementie. Zo worden er trainingen gegeven aan beroepsgroepen om mensen met dementie beter te begrijpen. Er wordt voorlichting gegeven aan diverse organisaties, verenigingen en instellingen. Tevens wordt aandacht besteed aan belangenbehartiging richten gemeenten en andere betrokken organisaties. In de gemeente Midden-Groningen is een Netwerk dementie opgericht. Ook wordt gewerkt aan de opzet van een Adoptieproject, waarbij basisscholen worden gekoppeld aan een verzorgingshuis, zodat kinderen de ouderen kunnen bezoeken.
 

Aanmelden?  
Mensen met dementie en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop.  Aanmelden kan door een mail te sturen naar kookclub.middengroningen@alzheimervrijwilligers.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door