Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Wij zijn op zoek naar kookclub vrijwilligers in Midden-Groningen.

Alzheimer Nederland is samen met Resto Van Harte gestart met het organiseren van een maandelijkse kookclub. In deze Onvergetelijke Kookclub koken en eten mensen met dementie en hun naasten gezamenlijk. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen, plezier kunnen hebben en de focus ligt op wat wél kan. Resto Van Harte bedenkt het menu, regelt de professionele koks en neemt de leiding. Als Kookclub vrijwilliger bereid je de avond voor door alle benodigde spullen klaar te zetten. Je ontvangt en begeleidt de bezoekers en maakt een gezellig praatje. Het bereiden van de maaltijd doen de bezoekers zoveel mogelijk zelf.

De kookclub vindt eens per maand plaats in Hoogezand en je bent hier ongeveer 5-6 uur per keer mee kwijt. 

4 personen die samen aan het koken zijn

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:

  • Mensen met dementie en hun naasten een plezierige avond wil bezorgen?
  • Graag een praatje maakt met mensen met dementie en hun naasten? 
  • Het leuk vindt om te koken? 
  • Samen wil werken met een team van gedreven vrijwilligers? 

We komen graag met je in contact!

Meer info: Maria Bueving, [email protected]