Waardig Wonen initiatief Winschoten

Woningcorporatie Acantus biedt Waardig Wonen de mogelijkheid een huis (t)huis voor mensen met dementie in Winschoten te realiseren. Het is het woongebouw aan de Van Kinsbergenlaan 30-32 in Winschoten. Het woongebouw – eigenlijk twee aan elkaar geschakelde woningen – ligt in de Zeeheldenbuurt (Winschoten-West) waarbij er woonruimte beschikbaar is voor 6 mensen met dementie. Op een ideale locatie in een rustige en vriendelijke wijk ligt deze woning. Op loopafstand bevinden zich namelijk diverse voorzieningen waaronder scholen, supermarkten, sportfaciliteiten en cultuurcentrum De Klinker. Ook het centrum van Winschoten is op loopafstand gelegen. Daarmee blijven mensen met dementie ook wonen in een gewone woonomgeving met voorzieningen. Lees meer in de infoflyer Infoflyer Waardig Wonen huis in Winschoten

Onze droom is een Waardig Wonen-huis in elke gemeente in de Provincie Groningen. In een dorp of  wijken van de stad Groningen. Zodat mensen met dementie in hun eigen wijk kunnen blijven wonen. Naar hun eigen kapper, huisarts en supermarkt kunnen blijven gaan.

De realisatie is afhankelijk van een goede locatie en voldoende belangstelling.

We zijn met de gemeenten, woningcorporaties en andere instellingen aan het werk om deze droom gestalte te geven. Als u suggesties heeft om samen met ons een Waardig Wonen – huis in uw gemeente (wijk of dorp) te realiseren, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

U bereikt ons van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur; vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Als we niet bereikbaar zijn, spreek dan de voicemail in of neem contact op via de mail info@waardigwonen.nl . Verder 24 uur per dag gedurende 7 dagen per week bij acute zorg of calamiteiten.
+31 (0)6 292 165 68

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door