Ontvangen certificaat

Op donderdagavond 24 januari jl. hebben Gerda van Groeningen en Theo Versteeg, beiden belangenbehartiger van Alzheimer-Nederland, aan de Landerijen in Oldemarkt een sticker en certificaat uitgereikt. Jan Smit en Hans Scholten namen dit in ontvangst. Zij vertegenwoordigen de organisaties die een training hebben gevolgd in het omgaan met mensen met dementie. De Landerijen mag zich vanaf heden dementievriendelijk noemen. De organisatie heeft de kennis over het herkennen en omgaan met dementie vergroot en zet zich blijvend in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. 

 

De training werd gegeven door de organisatie "Samen Dementievriendelijk", een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport binnen het deltaplan dementie.

 

De training is online te volgen, maar beter is het nog om een training in uw organisatie aan te vragen. Voor vrijwilligers is de training gratis en bedrijven betalen € 15 euro per persoon.

In vier simpele stappen bent u al een dementievriendelijke organisatie. Wilt u meer weten kijk op www.samendementievriendelijk.nl

 

Namens Alzheimer Nederland

 

Gerda van Groeningen (06 50248154)

Theo Versteeg              (06 20618159)

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door