Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Dementie ontwikkelt zich op dit moment tot de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. De kans is 1 op 5 dat u de ziekte in uw leven krijgt. Dat maakt het cruciaal dat we blijven inzetten op wetenschappelijk onderzoek naar preventie, genezing, behandeling en goede zorg en ondersteuning. Met als stip op de horizon om dementie de wereld uit te krijgen. En om de kwaliteit van leven voor mensen met dementie te verbeteren. 

 

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt u uit voor het Nationaal Dementie Congres 2024 - Dementie onder de loep - Van wetenschappelijk onderzoek naar praktijk op maandag 15 april 2024 (13.00 – 17:00). Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met ZonMw en Alzheimer Nederland. 

 

We starten om 12.00 uur met de inloop en lunch in NBC congrescentrum in Nieuwegein. Ook online kunt u deelnemen aan het congres. De middag kent een breed programma waarin onderzoekers en andere experts u meenemen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementieonderzoek. Samen verkennen we wat deze nieuwe inzichten betekenen voor mensen met dementie en hun naasten en voor zorgprofessionals, nu en in de toekomst. 

Voor wie? 
Het congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers. Zo gauw het programma bekend is, zullen we u verder informeren en kunt u zich gratis aanmelden.  
Mis het niet en noteer het congres nu alvast in uw agenda!