Voorzitter

Ben jij een inspirator én verbinder én voorzitter?

Ben jij een inspirator én verbinder en wil je grote maatschappelijke impact maken? En wil je breed de belangen behartigen voor mensen met dementie en hun naasten binnen jouw regio? En daarbij zowel intern als extern mensen met elkaar verbinden en je medebestuursleden voorzitten? Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

 

Als Voorzitter ben je hét boegbeeld van Alzheimer Nederland in jouw regio, waar je de standpunten van Alzheimer Nederland actief uitdraagt. Dankzij jouw strategisch inzicht worden de belangen van mensen met dementie en hun naasten in jouw regio maximaal behartigd. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van relevante partners.

Ook in de plaatselijke en regionale politiek weet je hoe je je moet bewegen (of je bent bereid je hierin te verdiepen). Waar mogelijk organiseer je of participeer je in bijeenkomsten, overleggen en dementievriendelijke initiatieven. Je bent ook hét aanspreekpunt voor het landelijke bureau en de regio coördinator.

Je neemt deel aan trainingen en bezoekt het voorzittersoverleg. Zelfreflectie is een van jouw positieve karaktereigenschappen. Je zit de bestuursvergaderingen voor. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van het landelijke beleid naar een begroting en het activiteitenplan voor je afdeling. De eindverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt altijd bij Alzheimer Nederland.

Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Ga uit van ca. 8 uur per week. Dus ben jij iemand die stevige ervaring heeft op bestuurs- en/of leidinggevend niveau, weet hoe het reilt en zeilt in de politiek, beschikt over een regionaal relevant netwerk of dit op wil bouwen en ben je een resultaatgerichte, verbindende teamspeler? Dan komen wij graag met je in contact ! Bel Wendy Engels 06-43789593 en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek (of mail naar landvancuijk@alzheimervrijwilligers.nl)

Deze pagina maakt deel uit van