Vrijwilliger communicatie en PR

Ben jij een journalistieke of PR-professional die weet hoe je social media platformen inzet?     

En wil je:  

 • De bekendheid van en de betrokkenheid bij activiteiten van Alzheimer Nederland in jouw regio vergroten?   

 • Graag het laatste nieuws delen met mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden?   

 • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Land van Cuijk en Gennep. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Jouw rol

Als PR en Communicatie Vrijwilliger zorg jij ervoor dat de activiteiten van Alzheimer Nederland volop onder de aandacht komen in jouw regio. Dit doe je via onze eigen on- en offline kanalen, maar ook via de lokale pers. Jij weet altijd precies op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen. Je denkt actief mee over de totstandkoming van nieuw (beeld)materiaal. Hierin kun jij je creatieve ei goed kwijt! Tenslotte onderhoud je ook goede contacten met lokale en regionale journalisten. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van ca. 2 - 4 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

 • Kennis heeft van de diverse online communicatiemiddelen? 
 • Kennis heeft van journalistiek/ PR én creatief is met beeld en taal?
 • Graag vrijwilligers adviseert over het inzetten van digitale & social media? 
   

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

  We komen graag met je in contact 

  Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via landvancuijk@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

  Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

  Deze pagina maakt deel uit van