Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Het Alzheimer Café Vianen is een initiatief van Alzheimer Nederland Afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum, Mantelzorg VHL (onderdeel van Welzijn Vianen & SamenDoen) en Rivas Zorggroep Vianen. Het Alzheimer Café Vianen wordt gesubsidieerd door de gemeente Vianen en door Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom.

Opbouw van de avond

Iedere eerste maandag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus, staat een onderwerp gerelateerd aan dementie centraal. De bijeenkomsten hebben een vaste tijdsindeling. Valt de eerste maandag van de maand op een feestdag, (nieuwjaarsdag, Pasen) dan wordt de bijeenkomst verschoven naar de tweede maandag.

 • 19.00 – 19.30 uur: inloop met koffie en thee
 • 19.30 – 20.00 uur: interview met een deskundige
 • 20.00 – 20.30 uur: pauze met muziek en een drankje
 • 20.30 – 21.00 uur: gelegenheid tot vragen en discussie
 • 21.00 - 21.30 uur:  mogelijkheid tot napraten en nog wat drinken.

Kom gerust eens kijken!

Iedereen die vragen heeft over dementie kan terecht in het Alzheimer Café. Dus of u nu zelf dementie heeft, of zorgt voor iemand met dementie, of vanuit uw beroep geïnteresseerd bent: u bent van harte welkom! U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Mocht u problemen hebben met het vervoer naar en van het Alzheimer Café, neemt u dan gerust contact met ons op. 

Onderwerpen

Heeft u themasuggesties? Laat het ons weten. Misschien zijn er onderwerpen die u in het Alzheimer Café besproken zou willen zien. Wij horen dat graag van u. We proberen dan uw idee in te passen in het huidige programma of om het voor het volgende seizoen op het programma te zetten. U kunt dit bij een bijeenkomst doorgeven aan de gespreksleider of door ons te bellen/mailen (zie contactgegevens). Het kan ook zijn dat u tijdens één van de avonden iets wilt inbrengen, bijvoorbeeld om te vertellen over uw eigen ervaring(en). Geef dit op de avond door aan de gespreksleider.

Contact

Adres

 • Lekstroom

  Hof van Batenstein Kwantzaal

  Hof van Batenstein 1

  4131 HA Vianen

Alzheimer Café Vianen is onderdeel van

Lekstroom

Afdeling Lekstroom organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden.

Afdeling Lekstroom