Belang van muziek bij dementie

't Geinlicht
Nedereindseweg 1
3438AA Nieuwegein
Nederland

Plan Route

52.0374751, 5.0939583

Donderdag 23 juni gaat het Alzheimer Café Nieuwegein dieper in op muziek en de toegevoegde waarde hiervan. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziek een zeer positieve invloed heeft op het welbevinden en het functioneren van mensen met dementie: zo kan muziek de stemming en de sociale vaardigheden van mensen met dementie verbeteren en kan muziektherapie worden ingezet bij gedragsproblemen. Extra leuk: we starten die avond met een kort optreden van het koor ‘Geinse Wijsjes’!

Het Alzheimer Café is een plek voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Iedere maand wordt in het Alzheimer Café een thema besproken. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. 

Tijdsindeling & toegang
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis en we hanteren de RIVM maatregelen. Bij binnenkomst scannen wij uw ‘coronatoegangsbewijs’ d.m.v. de QR-code. Hierbij zal u ook gevraagd worden zich aan te melden en een formulier in te vullen met uw persoonsgegevens, zodat er contactonderzoek kan plaatsvinden wanneer dit nodig mocht zijn.

Kom gerust eens kijken!
Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Deze activiteit maakt deel uit van