Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de werkgroep  'Dementievriendelijk Nieuwegein 

Wat doet de werkgroep? 

Er worden activiteiten georganiseerd om mensen met dementie actief te betrekken bij buurt-, sport- en culturele activiteiten. De werkgroep werkt mee aan de ontwikkeling van de sociale kaart in de gemeente, bijvoorbeeld door het uitgeven van een 'dementiewaaier’ met nuttige informatie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De werkgroep werkt samen met anderen aan het ontwikkelen van activiteiten in de buurt voor mensen met dementie en het creëren van ontmoetingsplekken. Jaarlijks vinden er rond het thema van Wereld Alzheimer Dag (WAD) activiteiten plaats en wordt de doelgroep extra in het zonnetje gezet. 

Daarnaast is het geven van voorlichting & trainingen een van de taken die door de lokale werkgroep 'Dementie vriendelijk Nieuwegein' uitgevoerd wordt. Als je daar belangstelling voor hebt kun je door Alzheimer Nederland opgeleid worden tot trainer, zodat je voorlichting en trainingen kunt geven aan lokale organisaties, die te maken hebben met mensen die getroffen zijn door dementie. En dat zijn er vele: denk aan winkelpersoneel, vrijwilligers, bibliotheekmedewerkers, baliemedewerkers op het gemeentehuis, politie, boa’s, thuiszorgmedewerkers, etc. Op deze manier kun je een bijdrage leveren aan het dementievriendelijk maken van Nieuwegein. De werkgroep werkt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur van Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom en werkt hier nauw mee samen. 

Wat vragen wij? 

  • Enthousiasme om samen iets te betekenen voor mensen met dementie en  hun mantelzorgers 
  • Betrokkenheid bij de doelgroep 
  • Beschikbaar voor overleg (ongeveer eenmaal per zes weken) 
  • Beschikbaarheid voor de uitvoering (afhankelijk van de werkzaamheden gemiddeld 2-4 uur per week)  

Wat bieden wij? 

  • Trainingen en cursussen gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering 
  • Een eigen vrijwilligersaccount bij Alzheimer Nederland met toegang tot alle informatie over dementie en wat er nodig is voor de uitoefening van jouw functie
  • Ondersteuning van het regiobestuur en de medewerkers belangenbehartiging van het Landelijk Bureau van Alzheimer Nederland in Amersfoort 
  • Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten
  • Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligers dag
  • Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox 

Spreekt één van deze taken jou aan en wil jij een bijdrage leveren?  

Neem dan contact op met Bob de Nigtere, voorzitter van Alzheimer Nederland afd. Lekstroom ([email protected] / 06 - 51998714)