Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Dementie vriendelijk Vianen
Op Wereld Alzheimer dag 21 september om half 10 zal de WAD vlag worden gehesen bij Hof van Batenstein met als doel dementie onder de aandacht te brengen. We gaan daarna met de bezoekers van dagcentrum het Buitenhof “samen aan tafel” met koffie en wat lekkers.

Op 22 september staat er een lunch gepland voor mensen met dementie en hun mantelzorgers bij huiskamerrestaurant “Hej Noor” We bieden onze gasten de mogelijkheid mee te doen met het door Alzheimer Nederland ontworpen “Ganzenbordspel. Accordeonist Oksana Ivachenko draagt zorg voor de muzikale omlijsting.Gezellig samen eten is het middel, laagdrempelig (lotgenoten) contact is het doel. Wethouder Bel zal een inleidend praatje houden.

Alzheimer Trefpunt Zederik
Op dinsdag 26 september is een aantal mensen met dementie en hun mantelzorgers uitgenodigd om samen aan tafel te gaan in De Gouden Leeuw te Lexmond. Er staat een gezellig samenzijn gepland met lekker eten en drinken, kennismaking en het uitwisselen gedachten. Daarnaast wordt die avond het programma voor de volgende bijeenkomsten gepresenteerd die iedere 3e dinsdag van de maand plaats vinden in Lux-Mundi in Lexmond.

Alzheimer café Leerdam
Tijdens de bijeenkomst op 26 september van Alzheimer café Leerdam is een culinair coach uitgenodigd die zal komen vertellen over voeding en dementie. Er wordt getrakteerd op fingerfood en uitgelegd waarom fingerfood bij mensen met dementie goed werkt. Twee logopedisten informeren de bezoekers over slikproblemen en mogelijke hulpmiddelen als eten en drinken moeilijk gaat. U bent van harte welkom Locatie: Zorgcentrum Lingesteyn Inloop 19.00 uur, aanvang half 8

Deze activiteit is onderdeel van Lekstroom

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.