Wereld Alzheimerdag op een basisschool in Benschop

Maandag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag 2020. Dit jaar met als thema: Jong & Oud. Hét moment om wereldwijd aandacht te vragen voor dementie.

Werkgroep Dementievriendelijk Lopik zet zich in om meer erkenning en begrip voor dementie te krijgen. Vanwege het thema Jong & Oud verzorgde de werkgroep een interactieve gastles op 23 september 2020 voor groep 6 -7 van de Eben Haezer School in Benschop. In deze gastles werd uitgelegd wat het brein is, hoe het werkt en wat het doet, en wat er dan gebeurt als je een vorm van dementie krijgt.

De leerlingen reageerden betrokken en leergierig: “Hoe lang duurt de ziekte?”, “Mijn moeder vergeet ook veel, heeft zij dan ook Alzheimer?” Na afloop van de gastles kregen de leerlingen een tasje van Alzheimer Nederland met informatie materiaal, stoepkrijt en een sjabloon van het “Vergeetmenietje” van Alzheimer Nederland. Met het stoepkrijt en het sjabloon is het schoolplein door de leerlingen versierd.

Deze en de andere basisscholen in de gemeente Lopik ontvangen het boekje ‘Chaos in de bovenkamer’ van auteur Rianne van Dorp, uitgebreid informatiemateriaal en een voucher waarmee zij ook een gastles kunnen aanvragen. Dit boekje kan de werkgroep schenken dankzij een gulle gift uit Lopik.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door