25 maart in Tilburg: Muziek in de zorg

Muziek in de zorg
Muziek in de zorg

Kuntsloc Brabant verzorgt woensdag 25 maart de kennismiddag Muziek in de Zorg. De middag richt zich op professionals in de zorg en vindt plaats in de LocHal in Tilburg.

Muziek is een krachtige tool die angst en pijn kan verminderen en een heilzame werking bij spanning, stress en voor mensen met geheugenproblemen. Muziek helpt namelijk om weer in contact te komen met je emoties en daardoor medicijngebruik terug te dringen. Om inspiratie en kennis uit te delen verzorgt Kuntsloc Brabant Muziek in de Zorg voor professionals in de zorg en professionele musici. Aan het woord komen enkele sprekers die hun eigen vormen hebben ontwikkeld en samenwerkingen met zorginstellingen en wetenschappers.

Maartje de Lint

Maartje de Lint is zangeres, trainer, spreker en adviseur en begon in 2016 met Zingen in de Zorg. Daarmee wil ze zoveel mogelijk mensen de vitaliserende en heilzame kracht van samen zingen laten ervaren. Zingen in de Zorg richt zich op mensen met dementie. Maartje is daarnaast ook betrokken bij de randprogrammering van ‘Vergeten’ en werkt samen met wetenschappers van het LUMC en de stichting Muziek als Medicijn vanuit Erasmus MC.

Stichting Muz-IC

Deze stichting verzorgt samen met professioneel opgeleide muzikanten live-muziek op de intensive care-afdelingen van ziekenhuizen door heel Nederland. Maria Eldering en Sytse Bakker vertellen in hun presentatie hoe de stichting is ontstaan, wat de ideologie erachter is en welke interacties zij meemaken op de IC.

Stichting SoundingBodies

Jacqueline Hamelink richtte in 2011 stichting SoundingBodies op. De muzikante bespeelt al jaren de cello, maar voelde zich nooit op haar plek in orkesten en ensembles. Omdat ze haar virtuositeit, theoretische kennis en nieuwsgierigheid naar andere kunstdisciplines wilde combineren zette ze de stichting op. Daarmee maakt ze ervaringsvoorstellingen waarin ze klassieke en hedendaagse gecomponeerde muziek combineert.

Praktische informatie

Muziek in de Zorg vindt woensdag 25 maart plaats in de LocHal in Tilburg. De bijeenkomst begint om 09.30 uur en duurt tot 14.00 uur (inclusief netwerklunch). Zorgprofessionals en professionele musici kunnen zich via deze link aanmelden. Op die pagina staat ook meer informatie over Muziek in de Zorg.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door