8 november: Vergeet-me-niet’-avond met de miMakker centraal

MiMakker foto (bron: Het Laar)

Begin november is de Week van de Mantelzorg. Het Laar verzorgt woensdag 8 november daarom een Vergeet-me-niet-avond voor mantelzorgers, medewerkers en andere geïnteresseerden die met dementie te maken hebben. Tijdens deze avond staat de miMakker centraal.

Een mooie manier van contact opbouwen met iemand die dementie heeft kan door een miMakkers met clownshumor. MiMakkers zijn geen drukke, lawaaiige clowns met een rode neus. Ze spelen geen rol, maar zijn juist zichzelf. Op basis van alertheid en betrokkenheid gaan ze mee in de de belevenissen van mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Deze vorm van contact maken is onderdeel van belevingsgerichte zorg voor alle mensen die in hun eigen wereld leven, of mensen voor wie de taal niet meer vanzelfsprekend is.

Mariëlle van der Meer en Angelique Konijn zijn de miMakkers van Het Laar. Ze komen tijdens de Vergeet-me-niet-avond vertellen over hun ervaringen in het werken met mensen met dementie. Ze zijn regelmatig in Laarhoven aanwezig als hun alterego’s Cato en Fiep.

Vanuit hun eigen ervaringen als miMakker vertellen ze over de zorg en geven ze aan wat de toegevoegde waarde van hun werk is. Ook willen ze de aanwezigen laten ervaren hoe het is om in aanraking te komen met een miMakker en gaan ze in op de ontstaansgeschiedenis van de miMakkers. Uiteraard worden er ook handvatten geboden om zelf aan de slag te gaan met de beleving van iemand met dementie.

De avond vindt dinsdagavond 8 november plaats in de Laarzaal van Het Laar, Generaal Winkelmanstraat 175 in Tilburg. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

(Bron foto: Het Laar)

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door