Alle Alzheimer Cafés 2020 afgelast, digitale editie als alternatief

Samen krijgen we...
Samen krijgen we...

In verband met corona is besloten om de rest van 2020 geen fysieke Alzheimer Cafés meer te laten plaatsvinden. Voor zowel de bezoekers als de vrijwilligers en gespreksleiders vinden wij het niet verantwoord om op dit moment samen te komen. Als alternatief komen er 1 of 2 digitale Alzheimer Cafés.

De afgelopen maanden is er vanuit Tilburg al meerdere keren een digitaal Alzheimer Café gemaakt, die zijn via deze link te bekijken op onze YouTube-pagina. In overleg met de gespreksleiders en coördinatoren zijn we momenteel aan het kijken of we in de laatste maanden van dit jaar nog één of twee digitale cafés kunnen realiseren, maar dan regionaal. Daar is positief op gereageerd vanuit Tilburg, Oisterwijk en Waalwijk. Via onze website en Facebookpagina houden we je op de hoogte van de precieze publicatiedatum.

Alternatieven

Ondanks dat de fysieke Alzheimer Cafés niet door kunnen gaan, willen we (vaste) bezoekers van de cafés wel de mogelijkheid bieden om in contact te komen en blijven met andere mantelzorgers of mensen met dementie. Natuurlijk is de AlzheimerTelefoon dagelijks gratis te bellen tussen 9.00 en 23.00 uur via 0800-5088.

Mocht je iemand kennen of spreken die in de problemen komt doordat de fysieke cafés niet doorgaan, meld je dan bij de gespreksleiders van onze Alzheimer Cafés in Tilburg, Oisterwijk, Waalwijk en Heusden. Zij kunnen helpen bij het zoeken naar een alternatieve manier. Heb je zelf ideeën of tips? Neem dan ook contact op met een van de volgende gespreksleiders:

Alzheimer Café Heusden

 Alzheimer Café Oisterwijk

 Alzheimer Café Tilburg

 Alzheimer Café Waalwijk

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door