Alle ambtenaren van Tilburg dementievriendelijk?

Logo gemeente Tilburg

De politieke partij 50Plus heeft in de Tilburgse gemeenteraad onlangs een motie ingediend om alle ambtenaren beter bekend te maken met dementie. De partij hoopt dat alle ambtenaren een digitale training van samendementievriendelijk.nl gaan volgen. De motie is unaniem omarmd door de gemeenteraadsleden.

Directe aanleiding van de motie is een brief die het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant dit najaar stuurde. In de brief hebben we onze zorgen vertaald en vragen we aandacht voor het groeiende aantal inwoners met dementie in Tilburg. De brief is ook integraal overgenomen in de nieuwsbrief van project Ggoud.

Over project Ggoud

Ggoud, dat staat voor ‘Gezond en gelukkig oud in Tilburg), is een project van de gemeente Tilburg. Met dit project erkent de gemeente het belang om ons goed voor te bereiden op het toenemende aantal ouderen in onze gemeente. 

Onlangs is een werksessie van professionals en vrijwilligers georganiseerd met het thema ‘Het belang van netwerken gericht op ouderen’. Een inspirerende bijeenkomst waarbij een manifest is aangeboden aan wethouder Dols: 2030-2040: ouderen hebben de toekomst in Tilburg. Een interessante en inspirerende bijeenkomst waarbij wij natuurlijk vooral de belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers naar voren hebben gebracht.

 Op de hoogte blijven

In de toekomst zullen we in onze digitale nieuwsbrief regelmatig activiteiten van Ggoud onder de aandacht brengen. Wil je direct op de hoogte blijven van het project? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Ggoud via deze link.

Wil je zelf ook meer handvatten hoe om te gaan met mensen met dementie? Kijk naar onze trainingen op www.samendementievriendelijk.nl.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door