Alzheimer Café communicatie & PR vrijwilliger

Vrijwilliger PR & communicatie Alzheimer Café Heusden

Dementie raakt steeds meer mensen: 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Met 48 regionale afdelingen, 3.650 vrijwilligers en 22.000 collectanten is Alzheimer Nederland altijd in de buurt. Samen met donateurs en andere betrokkenen werken we aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Als PR- en communicatievrijwilliger bij Alzheimer Café Heusden zet jij je direct in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wat houdt de functie in?

Als PR- en communicatievrijwilliger bij Alzheimer Café Heusden zorg je dat media en geïnteresseerden op de hoogte zijn van de activiteiten van het Café. Dit doe je via onze online en offline kanalen, maar ook via de lokale pers. Je werkt samen met de gespreksleiders en coördinator van het Café. Bovendien weet jij precies op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen.

  • Verzenden van persberichten over het Alzheimer Café
  • Zorgen voor interessante content voor de bezoekers van het Alzheimer Café.
  • Social media-updates delen over jouw Café.
  • Indien nodig: actuele gespreksthema’s volgen, verzamelen en inbrengen.

De functie van PR- en communicatie vrijwilliger vraagt ongeveer 6-8 uur per maand.

Vaardigheden

  • Ben jij communicatief vaardig?
  • Heb je affiniteit met of een netwerk in de journalistiek en PR?
  • Weet je hoe je social media inzet om bekendheid te geven aan het Alzheimer Café?
  • Heb je kennis over online en offline communiceren?

Dan komen we graag met jou in contact.

Wat krijg je?

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering. Daarnaast krijg je informatie via het Vrijwilligersplein van Alzheimer Nederland en zorgt de afdeling voor de vergoeding van reiskosten en andere gemaakte onkosten. Ook is er een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag waarop je andere vrijwilligers van Alzheimer Nederland ontmoet. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op je cv en met het oog op mensen met dementie.

Over Alzheimer Café Heusden

Je gaat als vrijwilliger aan de slag met het team van vrijwilligers in het Alzheimer Café Heusden, dat elke vierde donderdagavond van de maand plaatsvindt in woonzorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen. Het team van vrijwilligers ontvangt de bezoekers van het Café op een warme manier en zorgt ervoor dat alles op de Café-avond goed verloopt. Vanuit onze afdeling doen we er samen alles aan om onze regio dementievriendelijk te maken.

Reageren

Heb je interesse in deze functie of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sjef van Herpt, coördinator van Alzheimer Café Heusden, via 0416-379958 of alzheimercafeheusden@gmail.com.

 

Kijk voor meer informatie over vrijwilligers en Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant op www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant of volg ons via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.

Deze pagina maakt deel uit van