Alzheimer Café communicatie & PR vrijwilliger

Vrijwilliger Alzheimer Café Tilburg: Communicatie en PR

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat als vrijwilliger aan de slag met het team van vrijwilligers in het Alzheimer Café Tilburg. Het café wordt gehouden op elke tweede dinsdagavond van de maand in woonzorgcentrum Joannes Zwijsen in Tilburg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen op een warme manier ontvangen in het café en dat alles op de café-avond goed verloopt.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als Alzheimer Café Communicatie en PR-vrijwilliger zorg je ervoor dat de activiteiten van jouw Alzheimer Café volop onder de aandacht komen in jouw regio. Dit doe je via onze eigen on- en offlinekanalen, maar ook via de lokale pers. Je werkt samen met de gespreksleiders en de coördinator van het café. Je weet precies op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen. Jij vult de nieuwsbrief voor de bezoekers van het Alzheimer Café met interessante content. Je onderhoudt  goede contacten met lokale en regionale journalisten. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het café. Ga uit van ca. 2 - 3 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

  • Kennis heeft van de diverse online communicatiemiddelen? 
  • Kennis heeft van journalistiek/ PR?  
  • Weet hoe je social media het best kunt inzetten? 
  • Creatief is met beeld en taal? 

We komen graag met je in contact 

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan om te beginnen naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant. We zijn ook actief op de social media t.w. Facebook, Instagram Twitter en LinkedIn.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! https://www.alzheimer-nederland.nl/vrijwilligerswerk/carriere

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan met Yvonne de Weerd, coördinator van het Alzheimer Café Tilburg op 013-4631620 of via e-mail op: ydeweerd@msn.com.

 

Deze pagina maakt deel uit van