Alzheimer Café coördinator

Coördinator Alzheimer Café Heusden

Dementie raakt steeds meer mensen: 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Met 48 regionale afdelingen, 3.650 vrijwilligers en 22.000 collectanten is Alzheimer Nederland altijd in de buurt. Samen met donateurs en andere betrokkenen werken we aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Als PR- en communicatievrijwilliger bij Alzheimer Café Heusden zet jij je direct in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Midden-Brabant. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat houdt de functie in?

Als coördinator van het Alzheimer Café Heusden zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimer Café. Dit doe je samen met het team van betrokken vrijwilligers. Je verbindt vrijwilligers, bezoekers en professionals. Het Alzheimer Café Heusden wordt 10 keer per jaar gehouden op elke vierde donderdagavond van de maand in woonzorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen. Het team van vrijwilligers ontvangt de bezoekers van het Café op een warme manier en zorgt ervoor dat alles op de Café-avond goed verloopt. Qua tijdsbesteding mag je uitgaan van gemiddeld ca. 6 – 8 uur per maand.

Wat krijg je?

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering. Daarnaast krijg je informatie via het Vrijwilligersplein van Alzheimer Nederland en zorgt de afdeling voor de vergoeding van reiskosten en andere gemaakte onkosten. Ook is er een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag waarop je andere vrijwilligers van Alzheimer Nederland ontmoet. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op je cv en met het oog op mensen met dementie.

 

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
  • Goed kan plannen en organiseren?
  • De stuwende én verbindende kracht kan zijn achter een groep vrijwilligers en professionals?
  • Een relevant netwerk heeft of dat kan opbouwen?

 

Dan komen we graag met jou in contact.

 

Reageren

Heb je interesse in deze functie of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ab Kroon, bestuurslid  afdeling Midden-Brabant op 06-24623938 of via e-mail op: a.kroon@alzheimervrijwilligers.nl

Kijk voor meer informatie over vrijwilligers en Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant op www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-brabant of volg ons via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.

Deze pagina maakt deel uit van