Alzheimer Café Tilburg in glossy van Geheugenwinkel

Joannes Zwijsen Tilburg
Joannes Zwijsen Tilburg

De Geheugenwinkel in Tilburg, onderdeel van De Wever, maakt van december een feestmaand. Bezoekers ontvangen daarin een goodiebag met onder andere een gloednieuwe glossy, waarin ook een artikel over het Alzheimer Café Tilburg staat.

Net als het Alzheimer Café Tilburg is de Geheugenwinkel dit najaar verhuisd naar zorgcentrum Joannes Zwijsen. Omdat het gekke tijden zijn en fysieke bijeenkomsten niet verstandig zijn, adviseren mensen met dementie en hun mantelzorgers om zo nu en dan een bezoek te brengen aan de Geheugenwinkel.

Zoals gezegd is van december een soort feestmaand gemaakt. Iedere bezoeker ontvangt een goodiebag met daarna onder andere het Alz Magazine, een paar gadgets en een glossy, gemaakt door de Geheugenwinkel.

Glossy

In de glossy is ook een mooi artikel over het Alzheimer Café Tilburg te lezen. Begin 2021 hopen we met het café namelijk een herstart te kunnen maken, op een nieuwe locatie: het restaurant van Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen aan de Burgemeester Brokxlaan. De plek waar dus ook de Geheugenwinkel en de dementieconsulenten zijn gehuisvest. Vanuit onze afdeling vinden we deze verbinding belangrijk voor onze gasten zodat het opnieuw een vertrouwde ontmoetingsplaats kan worden.

Normaal gesproken is het Alzheimer Café Tilburg elke tweede dinsdagavond van de maand geopend, van 20.00 tot 21.30 uur. In verband met corona zijn er digitale cafés opgenomen als alternatief. Deze zijn te zien op ons YouTube-kanaal: http://bit.do/YoutubeAlzMbrabant.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door