Alzheimer Cafés herstarten coronaproof

Logo afdeling Midden-Brabant
Logo afdeling Midden-Brabant

De Alzheimer Cafés in Waalwijk, Oisterwijk en Heusden gaan in september weer van start. Om te zorgen dat ze veilig gehouden kunnen worden, zijn er maatregelen genomen om de cafés coronaproof te maken.

Alzheimer Nederland heeft speciaal voor de heropening een draaiboek gemaakt van waaruit in de regio Midden-Brabant de Alzheimer Cafés weer worden opgestart. De Alzheimer Cafés in Oisterwijk, Waalwijk en Heusden zijn in september op de gebruikelijke data. Omdat in Waalwijk en Heusden het café normaal gesproken plaatsvindt in een verzorgingstehuis, is besloten om hier tijdelijk uit te wijken naar een andere locatie. In Waalwijk is dat wijkpunt BaLaDe, in Heusden verhuist het café naar De Voorste Venne in Drunen.

In Tilburg vindt het eerstvolgende Alzheimer Café pas in oktober plaats, op dinsdag 13 oktober. Dit heeft onder andere te maken met een nieuwe locatie van het café.

Aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen is het voor alle cafés verplicht dat bezoekers zich vooraf aanmelden. In de agenda op onze website is hier binnenkort meer over te vinden. Bij binnenkomst  doorloopt iedere bezoeker de verplichte gezondheidscheck en wordt een vaste zitplaats aangewezen. Elke ruimte is groot genoeg en zodanig ingericht dat er onderling steeds 1,5 afstand kan worden houden.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door