Alzheimer Cafés tijdelijk afgelast door nieuwe coronamaatregelen

Cafés helaas weer gesloten

In verband met corona is besloten om de laatste Alzheimer Cafés van dit jaar af te gelasten. Voor zowel de bezoekers als de vrijwilligers en gespreksleiders vinden wij het niet verantwoord om op dit moment samen te komen. Als alternatief werken we aan een digitaal Alzheimer Café.

Ondanks dat de fysieke Alzheimer Cafés niet door kunnen gaan, willen we (vaste) bezoekers van de cafés wel de mogelijkheid bieden om nieuwe kennis en informatie op te doen. In december verschijnt er daarom een nieuw digitaal Alzheimer Café. Via ons YouTube-kanaal zijn al enkele digitale Cafés van de afgelopen maanden te bekijken, onder andere over Lewy Body dementie, jonge mensen met dementie en het thema ‘Als thuiswonen niet meer gaat’.

 

Zodra de nieuwe digitale cafés online staan, communiceren we dit via onze website, socialmediakanalen en digitale nieuwsbrief. De video’s zijn dan natuurlijk ook direct te vinden op YouTube. Zodra de cafés weer opengaan wordt dat ook via deze kanalen gecommuniceerd. Verder kunnen bezoekers tijdens de sluiting van onze Cafés altijd contact opnemen met de AlzheimerTelefoon. Deze is dagelijks gratis te bellen tussen 9.00 en 23.00 uur via 0800-5088.

Contact gespreksleiders

Mocht je iemand kennen of spreken die in de problemen komt doordat de fysieke cafés niet doorgaan, meld je dan bij de gespreksleiders van onze Alzheimer Cafés in Tilburg, Oisterwijk, Waalwijk en Heusden. Zij kunnen helpen bij het zoeken naar een alternatieve manier. Heb je zelf ideeën of tips? Neem dan ook contact op met een van de volgende gespreksleiders:

Alzheimer Café Heusden

Marion Arends: marionarends@contourdetwern.nl of 06-22605676.

 

Alzheimer Café Oisterwijk

Yvonne van den Meijdenberg: yvandenmeijdenberg@exfam.nl of 06-15431765.

Renske van der Aa: renske.van.der.aa@thebe.nl of 06-53739944.

 

Alzheimer Café Tilburg

Heidi van Tuel: h.v.tuel@dewever.nl of 06-83298637.

Willeke Sloot: w.sloot@dewever.nl of 06--34 49 99 42 

 

Alzheimer Café Waalwijk

Claudia Schapendonk: claudia.schapendonk@thebe.nl of 06-82557959.

Christa van Bloois: christa.van.bloois@schakelring.nl of 06-51914664.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door