Bijzondere documentaire Wei te zien bij De Leest in Waalwijk

Bijzondere documentaire

De documentaire Wei, gemaakt door Ruud Lenssen, is dinsdag 7 januari te zien bij Filmtheater De Leest in Waalwijk. In de documentaire heeft Lenssen het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastgelegd.

Zijn vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.

Moeder Ria ziet Jacs achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. 

Informatie

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. De documentaire is dinsdagavond 7 januari om 19.45 uur te zien bij Filmtheater De Leest in Waalwijk en duurt ruim een uur. Kaartjes kosten 9,25. Regisseur Ruud Lenssen is aanwezig om na afloop van de documentaire met bezoekers te praten over de worsteling die mantelzorgers en mensen met dementie meemaken.

Bekijk via deze link alvast de trailer

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door